Zanger Rob de Nijs (80) ligt op sterven: "Maar hij ademt nog!"

Rob de Nijs aan het woord
Rob de Nijs aan het woord Foto: © YouTube

Rob de Nijs kennen we allemaal als de zanger die decennia lang vele Nederlanders wist te vermaken. Inmiddels is hij een bejaarde man en keek hij de dood al enkele keren in de ogen.

Zijn vrouw Jet verzorgt hem en weet dat Rob een oude man is geworden. Angst na zijn ziekenhuisopname is er nog steeds, zo laat ze weten aan RTL Boulevard. "Voor hetgeen waarvan je weet dat het komen gaat. Elke ochtend als ik wakker word, moet ik naast me kijken of hij nog leeft. Of die borstkas nog op en neer gaat. Dan kijk ik vanuit de keuken naar Rob in zijn rolstoel en denk ik: wat zit hij raar. Na een paar stappen zie ik hem ademen, maar dat is wel heel confronterend. Maar hij ademt nog!"

Rob kijkt nog wel televisie. "Hij kijkt elke dag wel een paar documentaires. En zo zijn we, na het drama van april vorig jaar, toch weer een jaar verder. Hij hangt zo aan het bestaan." Volgens Jet komt dit vooral door hun zoon Julius die 'elke ochtend zijn armpjes om hem heen slaat'. Dat had een jaar geleden niemand durven denken. Hij is nu redelijk stabiel en verheugt zich op de musical over zijn leven, die nu zo enthousiast wordt ontvangen. En als de wonderen nóg niet op zijn, dan gaat hij 'm volgend jaar misschien zelf ook nog zien. Dat zou toch wat zijn?", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties