Zware tijd voor Thijs Römer: "Ligt gevoelig bij mede-gedetineerden"

Thijs Römer
Thijs Römer Foto: © BSR Agency

Voor Thijs Römer was het afgelopen zaterdag zover. Zijn celstraf van één maand is die dag ingegaan. Het zou zomaar kunnen dat de acteur een zware tijd tegemoet gaat in de gevangenis.


De acteur werd in 2023 veroordeeld vanwege online zedendelicten met minderjarige meisjes. Ex-gevangene Jurgen Obbens vertelt aan RTL Boulevard dat de acteur een groot veiligheidsrisico kan oplopen in de gevangenis. Het veiligheidsrisico voor Römer heeft meer te maken met zijn mede-gedetineerden. “Alles wat zeden-gerelateerd is, en zeker ook het online misbruik van minderjarigen, dat ligt heel gevoelig bij mede-gedetineerden. Daar wordt echt op een manier naar gekeken die enige afschuw wekt bij heel veel mensen.”

Hij krijgt in ieder geval geen speciale behandeling omdat hij een Bekende Nederlander is. “Hij krijgt gewoon een behandeling zoals elke persoon in detentie zijn behandeling krijgt. De vraag is wel hoe Thijs daar zelf mee om zal gaan omdat hij een BN'er is. En hij zal wellicht herkend worden door andere mensen in detentie.”

John van den Heuvel laat echter weten dat zedendelinquenten op een andere afdeling worden geplaatst. “Zeker als er problemen worden verwacht met mede-gedetineerden. Dan word je op een extra zorgafdeling geplaatst. Daar zitten overigens ook mensen met andere psychische problemen.” De misdaadjournalist beaamt wel dat het flink mis kan gaan als de acteur tussen andere gevangenen terechtkomt en uitlekt waarvoor hij in de gevangenis zit. “Dat varieert van een pak slaag tot erger”, besluit Van Den Heuvel."

Lees meer:
0 reacties